2016. május 24., kedd

Sajóvámosi csata - Első rész

Sziasztok!

A mai nap meg akartam kreálni a 2000 pöttyös seregemet Gabi kolléga ellen, de sajnos a kow2.easyarmy.com weboldal megmakacsolta magát, és ideiglenesen csak a tündék listáját engedi szerkeszteni. Remélhetőleg hamarosan rendbe jön.

Addig is jöhet a kis előzménysztori, a szokásos stílusban és ízesítéssel!





Szóval, hol is hagytuk abba legutóbb a történetet? A három részes leírásban van a teljes leírás:
http://daxikaba.blogspot.hu/2016/03/sandor-nap-miskolciakkal-33-resz.html

Aki azonban csak most csatlakozik be (vagy a lényegre kíváncsi), annak itt egy rövid összefoglaló.
A kabai orkok csürhéje elhatározta, hogy kiterjeszti zártkörű fennhatóságát Debrecenvár területeire, azonban eme kísérletüket többedrendben meghiúsította a debreceni Teuton lovagok köre és a zsoldosként alkalmazott Brit tüzérség és Ogre zsoldosbanda. Ezért csalódásukat palástolva északnak vették az irányt, hogy bevegyék az északi Miskócia fagyos várát.
Kitartásuk és lelkesedésük nem volt túl gyümölcsöző, és bár kiszabadítottak egy északi óriást, Jencit, Miskolc várának a küszöbéig sem jutottak el a szörnyűséges ősi bestia (Trici) és a páncélos veteránok hősies védekezésének következtében.



Miskolc vára a "legjobb támadás a védekezés" taktikának nagy követője, ezért (és a debreceni emberek felszabadításának megkísérléséért) déli keresztes háborúba kezdett, és szembetalálták magukat a Gakamak ork hadvezír által újonnan összekorbácsolt zöldbőrű hadtesttel és renegát emberi lovagok Vasvár mezején.

A csata nagyon kiegyenlített volt, mindkét fél a legjobb formáját hozta egészen az ütközet végéig, mely három értékes ereklyéért folyt.



A gyalogos gárdák nem hittek a szemüknek... A száz sebből vérző óriás újra feltápászkodott, és ismét Tricinek esett. Szerencsére azonban a kemény, pikkelyes bőrű vadállat jól bírta az ütéseket. Azt viszont nem látták a közelgő gomolygó ködtől, hogy az ocsmány trollok, kihasználva a gyalogság megrökönyödését, hatalmas lendületet véve belecsattant a páncélokba. Nem akármilyen fából faragták az alkinosozoriaknazi embereket, még időben észbe kaptak és hárították a trollok csapásait. Majd mikor Jencit elhagyta az isteni ereje, összecsuklott mint egy létra... A trollokat pedig ezen felbuzdulva kicsi kis zöld kockákra aprították fel. Az ereklyét pedig az erdőjáró csapat ekkorra már rég magával vitte, így a bal fronton az orkok bár sok embert megöltek és sok sebet okoztak a dinónak, hatalmas veszteséget szenvedtek.



Jobb szélen pedig megszerezték az emberek Rálehel Csudálatos Aranykürtjét is, és a renegát lovagok minden igyekezete ellenére az emberek kerültek ki győztesen a csatából...

Szóval a legutóbbi csata után erős motiváció jutott az orkoknak. Az Aranykürt használatával Gakamak furcsa dolgokat vizionált, és az zöldbőrűek rájöttek, hogy a további háborúhoz kajára van szükség. Nem is kevésre. Ezért szélnek eresztették a kis göthös bolhazsákokon lovagló goblinokat, akik jelentették, hogy Sajóvámoson nagyon gazdag termőföldek vannak, és rengeteg jószág, amit fel lehet dolgozni (malac, csirke, boci). Plusz már régóta furdalta az oldlaukat a kíváncsiság, hogy honnan a bütüből szerzik azokat az iszonyat nagy dögöket az emberek, akik a csatában felzabálták Jenci óriásuk lábujjait. Hátha ehetőek azok is...

Ezért a cél, hogy Sajóvámoson rajtaüssenek, és elfoglaljanak minél több földet.



A bemutatót úgy akarja Gabi, hogy egymas mellett két asztal lesz. Köztük folyó, annak két oldalán jönnek az orkok, mindkét oldalt egy egy embercsapat véd egy egy házat. Innen az újonnan alakult felderitő lovasság hozza a hírt, hogy délről is jönnek orkok. Gakamak is ahun van-e! Így nem odamegy az erősítés Sajóvámosra, hanem a seregem elé a határkövekhez.

Én pedig terv szerint hozom a szokásos ork tömböket plusz sok kicsi pöttöm egységeket, hogy védjem az oldalukat. Jenci pedig nem jön, még felépülés alatt van (sztori szerint), és mivel agyon lett verve kicsit, ez érthető. :)

Folytatás következik hamarosan!

Üdv:
Kaba

1 megjegyzés:

  1. Csütörtökön remélem meg tudom írni én is a sztorim.
    Szeretettel várlak az újabb mérkőzésre, nagyon kíváncsian várom miket hozol.

    VálaszTörlés