2017. április 10., hétfő

Bemutatkoznak a Csúnya Kiborgok (KMCS5 készülődés)

Üdv Kedves Olvasók!

Mivel mostanában csak fantasy, Csontgrád meg Kings of War folyt a blogról, jöjjön egy kis Warhammer 40K, avagy hogyan robbantottam be a vadonatúj Adeptus Mechanicus seregemet a Kelet-Magyarországi Csapatverseny legújabb fordulójára!






Csongrádról hazafelé autókázva, mikor már a terepasztalos vadulásoktól és alkoholgőzös kockadobálástól elszokott Kelemen Gabi kolléga az igazak álmát hortyogta a sárga Land Raider hátsó ülésén, Danival azon morfondíroztunk gonosz kacajok közepette, hogy milyen versenylistával kellene megörvendeztetni a KMCS5 versenyzőit a messzi-messzi Hódmezővásárhelyen. Ugyanis a déli kollégák nagy lelkesen bevállalták a Kelet-Magyarországi “barátságos” Csapatverseny következő fordulójának megszervezését.



 Saját bőrömön tapasztaltam, hogy ez nem kis feladat, néha elég kínkeserves tud lenni összeszervezni a szállást, a kaját, a helyszínt, a seregeket, a küldetéseket, a megszorításokat úgy, hogy legalább az emberek fele ne sértődjön meg. Mert abban biztosak lehettek, hogy olyan versenyen sem voltam még, ahol legalább 1 ember ne vágta volna be az atomdurcát a megszorítások, a kocka szerencséjén vagy az ellenfelek kisorsolásakor… Misshön impásziböl!

Szóval azon agyaltunk Grosh-sal, hogy a mostani 1000 pontos listáknál mit lehetne kihozni, ami hangulatos is, de mégis követi a megszorításokat. Ugye a mostani megszorítások azok lesznek, hogy:
  • 1)     Nincs semmilyen formáció
  • 2)     Nincs olyan detachment, amiben nincsenek alap “slotok”, azaz HQ, Troop
  • 3)     Nincs többszörös szövetség (max 1)
  • 4)     Minden “alap” force organization (1 HQ, 2 Troop) mellett kötelező minden egyes nem Troop egység után hozni egy Troopot.Azaz nem lehet telenyomni csupa Elite, Heavy vagy Fast attack választással egy 1000 pontos tápsereglistát.


Elnézve a saját seregeinket (Black Templar, Dark Eldar, Chaos Daemons), tudtunk volna pár erős listát kirakni, ám egyikünk sem volt meggyőzve arról, hogy megállja a helyét. Fluffosnak mindegyik fluffos, de egy dolgot már a KMCS1-en megtanultam, hogy csak poénból nem viszünk sereget, mert egyrészt kitolunk a csapattársunkkal, amikor az ellenséges csapat két kör alatt lekergeti a seregünket az asztalról, másrészt meg az ember önbecsülésének is rosszat tesz, mikor egy kevésbé fluffos, de annál inkább ölésre tervezett csapat leradírozza az ember otthon tutujgatott legszebb modelljeit. Akármilyen jó háttérsztorit is írt hozzá…

Az ilyen kis pontos versenyek viszont remek lehetőséget adnak arra, hogy mindenféle, józan észt és pénzügyi racionalitást nélkülözve kalapáccsal feltörjük a malacperselyt, és szembeköpve az újévi ígéreteinket (nem költök ebben az évben 40K-ra, hanem horgászbotot veszek) kiadjunk egy rakás pénzt mindenféle Dzsíájdzsó műanyag vacakra… Nekem is beütött a 28 éves kapuzárási pánik, és beruháztam egy csak a versenyre kiélezett, 1000 pontos seregre, az Adeptus Mechanicus agresszívabb felére, a Cult Mechanicus seregbe.

A két karakterrel kezdtem az összerakást és a barnára alapozást:
Tech-Priest Dominus (bal),
Cybernetica Datasmith (jobb)

A két karakter után természetesen a két robotra,
a Kastelan robotokra vetettem magam

Lealapozva, alapszínekkel,
ekkorra a Tech-Priesten már csak a végső simítások hiányoztak

Nem egy Golden Gobbó szintű a karakter,
de asztalra (TTQ) szerintem bőven megteszi


De ki is az a Cult Mechanicus?

Az Adeptus Mechanicus hatalommániás harci elektropapjai, a Dominusok gyűlölethadseregének különítménye, melyek mindenféle kiborg undormányokból és adatkovácsok (Datasmith) által irányított, programozott gömbirobotokból állnak. A cult mechanicus formációinak egy része már ismert. Ezek az electro-priest variánsokra, a Kataphron variánsokra (Breacher/Destroyer), illetve a Kastelan robotos egységekre építenek és tápolják azokat. És hogy miért van külön a Skitarii kódex? Hadd idézem SaGa Jr. összesítését az Inkvizítor fórumról:
Az egyik a Skitarii kódex a másik meg a Cult Mechanicus kódex. Együtt játszás mehet persze a szokásos módon, tehát több detachment-et hozol, némelyeket az egyik könyvből a többit a másikból. Egy detachment-en belül nem keverheted a két különböző kódex tartalmát. Tulajdonképpen a tényleges kódex a Cult Mechanicus, míg a Skitarii amolyan részegysége, ami külön is megjelent, hogy lehessen a figurákat addig is eladni, míg minden le nem jön a gyártósorról. (szerk: történt ez 2015 májusában, azaz két éve).


A fém színek is felkerülnek a srácokra

Hasonlóra már volt példa amikor az Astra Militarum kódex előtt kiadták a Militarum Tempestus (strom troopers) kódexet. Megtalálható utóbbi az előbbiben, de mivel a figurák már készen voltak, hát kreáltak hozzájuk egy frakciót és kiadták külön.
Pont ez a helyzet a CM és Skitarii esetében is. A CM tartalmazza a Skitarii kódex több egységét is csak nem lesznek benne a skitarii kódex trait-jei és formációi meg egyedi wargear-jei.


A Kataphron szervitorok sokkal nagyobbak, mint hittem
Ahogy Grosh mondaná, "Szörnytalpakon mozgó Kávéfőzők"


Támad a MARS!


Folytatása következik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése